Хотел Стиляна Девин
Релакс Зона


Хотел Стиляна Девин

Релакс зоната на Семеен хотел Стиляна 3* е изпълнена с всичко необходимо за една релаксираща почивка. На разположение на гостите са закрит басейн с размер 15х8 метра, топило с температура на водата 33-36C градуса, сауна, инфрачервена сауна и топли лежанки. Кабинет за масажи и разкрасителни процедури.

Град Девин е известен и с чудодейните свойства на минералната си вода, като температурата й в отделните извори е между 37-42° С. Природните забележителности и еко пътеки, предоставят възможност за разходки, събиране на спомени и един пълноценен отдих.


Вътрешен басейн

На разположение на гостите са закрит басейн с размер 15х8 метра, топило с температура на водата 33-36C градуса

Благодарение на състава и температурата на минералната вода, при питейно балнеолечение, тя повлиява положително на следните заболявания:

  • Стомашно-чревни заболявания -хронични гастрити, гастродуоденит, ентероколити, язвена болест  
  • Жлъчно-чернодробни заболявания - жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангиохепатити, хронични хепатити, дискинезии на жлъчните пътища
  • Бъбречно-урологични заболявания - хронични пиелонефрити , хронични цистити, нефролитиаза,уролитиазаСауна

Всеизвестен факт е множеството от полезни за здравето свойства на сауната, тя е един естествен и релаксиращ начин за подмладяване и повишаване на духа. Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността. Друг голям плюс на сауната е, че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло. Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние.
Инфрачервена сауна

Инфрачервената сауна отдавна се е превърнала в по-ефективна и удобна алтернатива на класическата сауна. Използвайки инфрачервена топлина вместо горещи скали или на пара, използвани в традиционните сауни, инфрачервената сауна загрява тялото директно, дълбоко, допринасяйки по този начин за по-бързо и интензивно изпотяване. Липсата на водна пара във въздуха и ниският разход на енергия превръща инфрачервената сауна в предпочитан избор за домашна сауна.
Масажи

Хотелът разполага и с масажно студио,в което може да се насладите както на релаксиращ масаж,така и на лечебен масаж.Може да запазите своя час за масаж на рецепция.